facebook

Як безпроблемно виїхати за кордон на своєму чи чужому авто: у МВС розповіли, які документи необхідні

Перед виїздом за межі України на автомобілі слід подбати про наявність повного переліку документів та їх правильне оформлення, щоб на кордоні не довелось повертатися назад.

Для безпроблемного проходження огляду потрібно мати при собі документи згідно визначеного переліку, який залежить від того, на власному чи на чужому авто ви збираєтесь виїхати за кордон.

Про це нагадали у Головному сервісному центрі МВС.

Усі водії при перетині державного кордону мають надати такі документи:

посвідчення водія;
свідоцтво про реєстрацію авто, оформлене на ім’я водія чи пасажира;
розпізнавальний знак України на авто – UA (його розміщення не вимагається за наявності позначення UA на номерному знаку);
дійсний договір міжнародного страхування “Зелена карта”.

Крім того, обов’язково на авто має бути державний номерний знак із латинськими літерами (індивідуальний номерний знак є дійсним тільки на території України).

Для водіїв, які виїжджають на чужому авто, потрібно додатково мати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу для виїзду за кордон. Воно видається в сервісних центрах МВС. Для оформлення потрібно надати відповідну заяву власника автомобіля або довіреність, договір оренди.

Дізнатись про всі умови перетину кордону для певної країни можна, перейшовши за посиланням.

https://hsc.gov.ua/index/poslugi/vidacha-posvidchennya-vodiya/yaki-dokumenti-neobhidni-dlya-viyizdu-za-kordon-na-transportnomu-zasobi/

Джерело.