facebook

Як пережити передбачуваний блекаут узимку: ці 5 речей потрібно підготувати українцям уже зараз

На тлі нинішньої ситуації в країні та перспектив на зиму, що не обнадіюють, кожному з нас заздалегідь потрібно подбати про придбання приладів, які допоможуть в критичних ситуаціях. Ось що рекомендують купити експерти кожному українцю.

Туристичний пальник
Цей прилад допоможе за будь-яких умов приготувати їжу чи закип’ятити воду. Вибір їх достатньо широкий: газові, бензинові, спиртові пальники, а також ті, що працюють на сухому паливі.

Ліхтар на батарейках
На випадок тривалих відключень електроенергії навіть невеличкий ліхтар допоможе покращити ситуацію. Крім того, слід запастись свічками або гасовими лампами.

Генератор
Це ідеальний варіант для тих, хто живе у приватних будинках. Можна вибрати найбільш зручний та доступний по бюджету вид: дизельний, бензиновий, газовий або комбінований.

Газовий обігрівач

Цей опалювальний прилад допустимо використовувати лише в приватному будинку, оскільки він використовується у поєднанні з газовим балоном. А у будинках вище двох поверхів використання газових балонів забороняється.

Зарядний пристрій на сонячній батареї
Такий прилад дозволяє підзаряджати різну техніку за допомогою сонячної енергії. Завдяки ньому можна завжди залишатися на зв’язку, підзаряджаючи смартфони та інші гаджети.

Джерело.