facebook

Щоб не було штрафів: українець придумав унікальний сервіс, який підкорює Європу

Сервіс vignette.id, придуманий і реалізований українцем Павлом Воронюком, підкорює країни Європейського союзу. Розповідаємо про застосунок, який дозволяє у кілька кліків придбати проїзд платними дорогами й уникнути штрафів.

Загальновідомий факт, що в Європі дуже часто і місцеві, і подорожуючі, обирають поїздку платними дорогами. Адже вони мають якісніше покриття, безпечніші та дозволяють швидше дістатись з одного місця в інше.

Українці, які їдуть в ЄС автомобілем, так само користуються автобанами. Дуже часто вони прокладають самостійно маршрут і навіть не замислюються, що можуть отримати певні неприємності у вигляді штрафу. Адже саме така санкція передбачена для водія, якщо він проїхав платною автомагістраллю, не купивши перед цим спеціальний «квиток».

Як пояснює Павло Воронюк у коментарі інтернет-виданню «PMG.ua», «проскочити» платними автобанами на безоплатній основі не вийде. Адже і на початку дороги, і в кінці знаходяться кабінки з працівниками (або ж автоматичні шлагбауми) для здійснення оплати. Це стосується Хорватії, Сербії, Італії, Франції та Іспанії.

Водночас у країнах, де використовують віньєтки, мова про Словенію, Австрію, Чехію, Болгарію, Угорщину, Словаччину, Румунію та Швейцарію, також є регулятори — поліція. Вони стоять на дорозі та перевіряють наявність пропуску, який закріплений на вітровому склі, або ж швидко перевіряють номери у базі.

Якщо ж так сталось, що подорожуючий заїхав на платну дорогу без купівлі віньєтки, то водієві загрожує штраф. Сума відрізняється в залежності від країни. Наразі вони такі:

в Угорщині — від 46 євро,
у Румунії — від 53 євро,
у Словаччині — від 140 до 700 євро,
в Австрії — від 120 євро,
у Болгарії — 153 євро,
у Словенії — від 300 до 800 євро,
у Чехії — від 196 євро при оплаті на місці та до 3 925 євро під час розгляду справи в суді,
у Швейцарії — 180 євро.
Як бачите, для громадян це суми суттєві. Але українець Павло Воронюк придумав сервіс vignette.id, який може не тільки убезпечити від штрафів, а й зробити оплату за проїзд платними дорогами майже миттєвою та без необхідності стояти в чергах для купівлі віньєтки. Тому, плануючи поїздку Європою, можна заздалегідь спланувати маршрут та придбати дозвіл на проїзд автобанами для уникнення штрафів.

Як купити проїзд платними дорогами в ЄС у vignette.id
Купити дозвіл на проїзд дуже легко і швидко. У сервісі vignette.id це займає орієнтовно 2 хвилини. Все, що необхідно для водія — це своє гривнева картка.

Для початку переходимо за цим посиланням.
Далі оберіть країну, в яку плануєте подорож.

Опісля вам буде доступний перелік доріг та тип транспорту, для якого ви купуєте дозвіл на проїзд платною дорогою.
Щоб завершити купівлю, оберіть країну реєстрації авто, введіть номер автомобіля, вкажіть період дії дозволу і все готово. Застосунок відразу покаже суму до сплати.

Одна із головних переваг сервісу — це дуже добре організована служба підтримки. Якщо щось не вдається зробити або просто потрібна додаткова консультація, можна написати у підтримку. Вона, до речі, працює цілодобово.

Джерело.