facebook

Мобілізація в Україні: озвучено прогноз, скільки людей поповнять лави ЗСУ

Волонтер Тарас Чмут наголошує, що військові, які рік-півтора перебувають на передовій, потребують відновлення.

Мобілізація в Україні передбачає, що лави Збройних сил України поповнять ще сотні тисяч людей на додачу до тих, хто вже на фронті.

Таку думку висловив голова фонду “Повернись живим” Тарас Чмут в інтерв’ю “РБК-Україна”.

За словами волонтера, ця війна показує вчергове, що кількість на фронті теж важлива, хоча якість важливіша.

“Україна – велика країна і буде великою країною, і нам не підходить маленька армія. Математично не можна поставити одного солдата на 5 кілометрів території. Але як показує ця війна, велика кількість немотивованого, непідготовленого, небоєздатного особового складу не здатна ефективно воювати з будь-якою технікою”, – пояснює Чмут.

Скільки людей потрібно ЗСУ
Голова “Повернись живим” нагадав, що за ці півтора роки Україна втратила безповоротно, або через поранення, величезну кількість мотивованих, підготовлених, з бойовим досвідом людей.

“Їхні місця дуже часто займають не такі. Хтось з 2014 року воює і має 10 років досвіду за плечима, а хтось взяв зброю півроку тому і ще не пройшов свій шлях еволюції. Але при цьому той рівень втрат, який є, вибиває людей, по пораненнях, по здоров’ю, коли люди просто сипляться. І це зараз тотальна проблема”, – каже Чмут.

За його спостереженнями, військові, які рік-півтора року перебувають в окопах на передовій, фізіологічно потребують відновлення.

“А щоб це зробити, їх треба в цих окопах кимось замінити. А це сотні тисяч людей, яких доведеться мобілізувати”, – підсумував голова фонду “Повернись живим”.

Джерело.