facebook

Якщо поїздка триватиме понад 10 робочих днів: для українців, які виїхали за кордон, озвучили пояснення

За час повномасштабного вторгнення мільйони українців виїхали за кордон. Значна частина з них отримала тимчасовий захист в тій чи іншій країні. Адже завдяки цьому документу біженці можуть легально перебувати в країні.

Чимало українців виїхали в Чехію і отримали тут тимчасовий захист, адже ця країна неабияк підтримує Україну під час війни.

Однак нерідко виникають ситуації, коли українцям, які мають чеський тимчасовий захист потрібно поїхати за кордон в іншу країну. Хтось хоче навідати рідних, хтось — побачитись із друзями. В кожного свої причини.

Тому біженцям з України озвучили важливе пояснення. Якщо збираєтесь за кордон, то обов’язково треба взяти дійсний закордонний паспорт. Подорожувати тільки з ID-карткою чи довідкою про перетин держкордону не радять. Адже в такому випадку можуть виникнути проблеми і ніхто не гарантує поїздку без перешкод.

Також перед тим, як вирушати в дорогу з Чехії, необхідно перевірити умови в’їзду в країну, до якої ви прямуєте або через яку їдете. Однак варто врахувати той факт, що якщо поїздка за кордон триватиме понад 10 робочих днів, то це може вплинути на інші області вашого перебування в Чехії.

Джерело.