facebook

Пільгове розмитнення може знову стати доступним, але не всім: кому воно належить і на яких умовах

“Нульове розмитнення” – режим ввезення автомобілів на пільгових умовах, який діяв в Україні певний час тому, але наразі не працює.

Народні депутати ініціювали повернення “нульового розмитнення”, але лише для деяких категорій громадян.

До парламенту було внесено законопроект №9202 “Про внесення змін до підрозділу 10 розділу XX “Перехідні положення” Податкового кодексу України”. Якщо депутати віддадуть більшість голосів за цей законопроєкт і його ухвалять, українці, які втратили свої авто внаслідок агресії РФ, зможуть скористатися пільгами.

У разі, якщо авто було знищене або викрадене окупантами, власник отримає право на ввезення автомобіля з-за кордону без сплати акцизного збору, ПДВ і мит.

Згідно із законопроектом факт втрати транспортного засобу громадяни зобов’язані будуть підтвердити відповідними документами. У проєкті закону також зазначено, що фізичні та юридичні особи, які втратили авто через військові дії, мають право на ввезення такої кількості авто, яку було втрачено.

Громадянам, авто яких було знищено, належить компенсація. Для підтвердження необхідності компенсації потрібно подати висновок про непоправні несправності та виписку з державного реєстру досудових розслідувань.

Джерело.