facebook

Чи підуть українські діти в школи з 1 вересня: в Міносвіти розповіли про формат

Новий навчальний рік для більшості школярів має розпочатись в офлайн форматі, але виключно за умови наявності в школі надійно захищеного укриття.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

За його словами, якщо говорити про реальний прогноз, скільки дітей зможуть сісти за парти цього року, то потрібно подивитись на стан забезпеченості шкіл укриттями та згадати, як закінчили минулий рік.

“Минулого навчального року в нас фактично 75% закладів освіти, шкіл, мали укриття, які дозволяли там перебувати понад половині учнів, що навчаються в цих закладах освіти. Урядом виділено півтора мільярда гривень на облаштування укриттів в закладах освіти, на даний момент проводяться відповідні роботи і укриття облаштовуються. Ми розуміємо, що не всі школи в Україні зможуть розпочати навчальний рік в офлайн форматі, але… відсоток шкіл, які мають укриття, буде значно більший, ніж був на кінець минулого року”,- зазначив Сташків.

Він додав, що у разі можливих складнощів з електроенергією в осінньо-зимовий період, скористаються минулорічним досвідом, коли школи в умовах відключення світла працювали дистанційно або були забезпечені генераторами.

Джерело.