facebook

Вже з 1 вересня: У всіх школах запроваджують глобальні зміни – дітей навчатимуть по-іншому

З вересня Міністерство освіти та науки України планує запровадити пілотний проект оновленої дисципліни під назвою «Захист України».

Цей проект буде протестований у школах різних регіонів країни, і на основі відгуків вчителів та учнів, які беруть участь у пілотному проекті, програму дисципліни буде доопрацьовано.

Для успішної реалізації пілотного проекту МОН проведе спеціальний курс для вчителів, залучаючи міжнародні та громадські організації з досвідом навчання дорослих.

Це стосується фахівців, які навчатимуть вчителів роботі з симуляторами FPV дронів, а також спеціалізацією в топографії, медичній допомозі та запобіганні травматизму — такі навички будуть корисні у повсякденному житті.

Найближчим часом робочі групи експертів розпочнуть роботу над пропозиціями щодо оновлення практичної складової дисципліни. Вони вдосконалять програму, збільшать кількість практичних занять та додадуть підготовку з освоєння базових технологій, які використовують захисники та захисниці країни.

Практична складова дисципліни «Захист України» охоплюватиме навички, необхідні для життя в реальних ситуаціях, і це стосується не лише оборонних потреб. Знання про медичну допомогу та орієнтування на місцевості будуть корисні у походах, подорожах та кризових ситуаціях.

Знання з мінної безпеки допоможуть зберегти життя та здоров’я, а навички управління БПЛА (безпілотними літальними апаратами) стануть у нагоді у професійній діяльності різних фахівців, таких як відеографи, геодезисти, археологи та інші.

«ОНОВЛЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ «ЗАХИСТ УКРАЇНИ» — ДОВГООЧІКУВАНИЙ ТА НЕОБХІДНИЙ КРОК, АДЖЕ ОСВІТА МАЄ ВІДПОВІДАТИ УМОВАМ ТА СЬОГОДНІШНІМ ВИКЛИКАМ. ВЖЕ ПОЧАЛИ ДОПОВНЕННЯ ПРАКТИЧНОЇ СКЛАДОВОЇ ПРОГРАМИ — АКТУАЛЬНОЮ, А ЗАРАЗОМ І ЦІКАВОЮ ДЛЯ УЧНІВ. І ДІТИ, І ВЧИТЕЛІ ДАЮТЬ НАМ ВІДГУКИ, ЩО ДИСЦИПЛІНА МАЄ БУТИ ОНОВЛЕНА. ЯКІСНА МЕДИЧНА ДОПОМОГА, УПРАВЛІННЯ СПОРТИВНИМИ ДРОНАМИ, БАЗОВА ІНЖЕНЕРІЯ В РАМКАХ STEM-ОСВІТИ – ТЕ, НА ЩО СЬОГОДНІ Є ЗАПИТ», – ЗАЗНАЧИВ МІНІСТР ОСВІТИ ТА НАУКИ ОКСЕН ЛІСНИЙ.

Джерело.