facebook

Федоров розповів українцям, як отримати 25 тисяч євро


З початку повномасштабної війни в Україні реалізується чимало програм із матеріальної підтримки українців. Зараз є шанс отримати солідну суму 25 тисяч євро. У Telegram-каналі Fedorov з’явилися деталі.

Українці для розвитку бізнесу можуть отримати грант у 25 000 євро від програми ЄС та уряду Німеччини EU4Business.

Запущено Велику грантову програму для українських підприємців разом з Українським фондом стартапів. Її метою є надання допомоги малому та середньому бізнесу стати масштабнішим.

Повідомляється, що загальний бюджет програми складає 750 тисяч євро. Планується відібрати 30 компаній, які відповідатимуть вимогам та матимуть чіткий план використання цієї суми на розвиток бізнесу.

Міністр цифрової трансформації України також написав, що можна подати заявку на отримання гранту у 25 тис. грн, якщо:

Займаєтесь розробкою інноваційних продуктів;
Маєте від 11 до 100 співробітників та зареєстроване ТОВ;
Не ведете бізнес на тимчасово окупованих територіях України;
Заробляєте більше ніж 10 млн. євро на рік;
Не маєте боргів.
При цьому Федоров радить поквапитися тим, хто відповідає цим вимогам і хоче отримати таку допомогу подати заявку до 25 серпня 2023 року. При цьому за цим посиланням, де можна подати заявку, також є і перелік напрямків підприємств господарської діяльності, які можуть взяти участь у конкурсі грантів.

Також на сайті опубліковано і важливу інформацію, що від одного підприємства дозволяється подання лише однієї заявки. Якщо є пов’язані з підприємством компанії, вони можуть подати заявку.

Після подання заявки Український фонд стартапів відбирає до 60 претендентів, які відповідають вимогам. Незалежні експерти, яких залучать до вибору переможців, будуть оцінювати заявки та проводити інтерв’ю з потенційними переможцями. До 8 вересня 2023 року вже буде відібрано фіналістів. Потім із ними співбесіди й вже під час розмови оберуться переможці.

Джерело.