facebook

Зеленський зробив важливу заяву, що станеться незабаром із контрнаступом


Хоча ініціатива, очевидно, на полі бою на нашому боці, українські чиновники неодноразово вже говорили, що зараз не відбувається контрнаступ, а лише активізація дій на всіх напрямках. Президент України Володимир Зеленський під час виступу з відеозв’язку на Аспенському безпековому форумі зробив нову заяву, коли відбудеться справжній контрнаступ, повідомляється в Telegram-каналі ZN.UA.

Зокрема глава української держави пояснив, чому ще не відбулося контрнаступу. За його словами, його довелося розпочати пізніше у зв’язку з тим, що була недостатня кількість боєприпасів, озброєння та бригади не були підготовлені належним чином.

Президент України визнав, що на жаль, це дало ворогові час для того, щоб побудувати оборонні лінії. Проте весь цей час наші захисники просуваються, дають відсіч ворогові та звільняють населені пункти.

Але Зеленський заявив, що дуже скоро динаміка на фронті зміниться. Все тому, що наші військові вже проходять деякі мінні позиції та розмінують територію, що дозволить швидше просуватися.

Наразі Україні буде найбільше потрібні, за словами Зеленського, далекобійні ракети та сучасні винищувачі.

Глава української держави також додав, що ми наближаємося до моменту, коли відповідні дії можуть набрати обертів, українцям варто приготуватися до того, що події будуть швидше розвиватись.

Зеленський також додав, що контрнаступ просувається повільніше, оскільки Україна не хоче втрачати своїх людей, особовий склад та військовослужбовців, а також військову техніку, тому з обережністю проводила наступальні операції.

Спочатку, визнав Зеленський, контрнаступ планувався навесні, але через брак боєприпасів цього не сталося.

Джерело.