facebook

Вихід на заслужений відпочинок: експерт попередив майбутніх пенсіонерів про важливий нюанс

Фахівець розповів, що слід врахувати тим, хто планує вихід на пенсію

Для призначення пенсії українцям необхідно звертатися до Пенсійного фонду з відповідною заявою та пакетом документів, зокрема довідкою про зарплату.

Експерт із питань пенсійного забезпечення Сергій Коробкін розповів, за який період потрібно надавати довідку про зарплату. Про це пише “На пенсії”.

Експерт зазначив, що раніше, коли людина виходила на заслужений відпочинок, то Пенсійний фонд обов’язково враховував дані про зарплату за будь-які п’ять років до 1 липня 2000 року та усі періоди роботи після зазначеної дати.

Майбутнім пенсіонерам доводилося надавати паперові довідки, адже відомості про зарплату почали автоматично надходити до ПФУ лише з 1 липня 2000 року. Усі місця, де людина працювала до цього періоду, потрібно було підтверджувати документально.

Сергій Коробкін наголошує, що на сьогоднішній день українці, які планують вихід на заслужений відпочинок, можуть подавати довідку про роботу до 2000 року виключно за своїм бажанням. Експерт додав, що більшість пенсій зараз призначається на підставі даних про заробітну плату, яку українець отримував після 1 липня 2000 року.

Джерело.