facebook

Уряд підготував нові штрафи для водіїв


Відповідно до правил дорожнього руху (ПДР), безпека пасажирів в автомобілі, включаючи тих, хто знаходиться на задньому сидінні, є пріоритетом. Усі пасажири повинні бути пристебнуті ременями безпеки, і водій відповідає за забезпечення їх використання. Про це пише “Стіна”.

Водіям забороняється починати рух, якщо хтось із пасажирів відмовляється пристебнутись ременем безпеки. Однак існують винятки, коли це правило може не застосовуватись, наприклад, якщо пасажир має фізичні обмеження, що не дозволяють йому використовувати ремінь безпеки.

Раніше були передбачені винятки для таксистів та інструкторів автошкіл, проте нещодавні зміни до правил дорожнього руху скасували ці винятки, зробивши пристібання ременів безпеки обов’язковим для всіх водіїв.

При перевезенні дітей, зростання яких менш як 145 см, використання спеціального автокрісла є обов’язковим. Недотримання цієї вимоги може призвести до складання протоколу про адміністративне правопорушення.

За перше порушення передбачено штраф у розмірі 510 гривень, а у разі ДТП розмір штрафу варіюватиметься від 2400 до 8500 гривень.

Якщо пасажири не пристебнуті ременями безпеки, водій може бути оштрафований. Наприклад, якщо чотири пасажири не пристебнуті, водія буде оштрафовано на суму 2400 гривень.

Джерело.