facebook

Експерт попередив українців про літню спеку, що наближається


Українців попередили, що після комфортних із прохолодою вихідних 15-16 липня до країни прийде відчутна спека. Вона буде викликана “Цербером”.

Температура повітря в регіонах України трималася на комфортному рівні завдяки антициклону Fee, при цьому подекуди він навіть дозволив погрітися на сонці. Проте ситуація може змінитися вже з початку нового тижня, коли свою силу покаже антициклон Цербер.

Екстремальна хвиля тепла, яка одержала назву Цербер (Cerberus), мучить європейців. Зокрема, у Римі, Болоньї та Флоренції оголосили червоний рівень небезпеки. Там температура трималася лише на рівні +40 градусів, але в італійських островах доходила до +48,8 градусів.

“Країни Центральної Європи тримають потужний тепловий удар. Температура повітря перевищує 40°. Очікується, що спекотна “хвиля Цербера”, названа Італійським метеорологічним співтовариством на честь триголового пса-чудовиська, зображеного в пеклі Данте, принесе екстремальні температури найближчими днями, коли температура досягне 49°”, – розповів експерт Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Експерт попередив, що “Цербер” може дістатися до України. Хвиля тепла огорне нас уже у понеділок та вівторок, але температура повітря не буде такою екстремальною, як у Європі – приблизно +30…33 градусів.

Джерело.