facebook

Водіїв попередили про немаленькі штрафи за “популярне” порушення


Згідно з ПДР безпека пасажирів автомобіля, у тому числі тих, хто сидить на задньому сидінні, є головним пріоритетом. Усі, хто перебуває в авто, повинні бути пристебнуті ременями безпеки, і забезпечення цього є обов’язком водія.

Зокрема, водіям заборонено розпочинати рух, якщо хтось із пасажирів відмовляється пристебнутися ременем безпеки. В той самий час є виняткові обставини, коли це правило може не застосовуватись – наприклад, коли пасажир має інвалідність, яка не дозволяє йому пристібатись ременем безпеки.

Раніше винятки були й для водіїв таксі, інструкторів автошкіл, проте нещодавні зміни у ПДР скасували їх, зробивши обов’язковим пристібання ременів безпеки для всіх водіїв.

Коли йдеться про перевезення дітей, зріст яких нижче 145 см, використання спеціального автокрісла є обов’язковим. Невиконання цієї вимоги може спричинити складання окремого протоколу, в якому будуть описані порушення.

Перше порушення тягне за собою штраф у розмірі 510 гривень, а у разі ДТП розмір штрафу варіюватиметься від 2400 до 8500 гривень.

Якщо пасажири не були пристебнуті ременями безпеки, це може призвести до штрафів, накладених на водія. Наприклад, якщо чотири пасажири не пристебнуті ременями безпеки, то водій отримає штраф у 2400 гривень.

Джерело.