facebook

В Україні розширили перелік осіб, які зможуть отримати статус учасника бойових дій

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови про надання статусу учасника бойових дій і збільшив коло осіб, які можуть отримати УБД. Тепер цей статус можуть отримати добровольці.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Мова йде про зміни до постанови КМУ від 20.08.2014 N 413 “Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України й брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення або із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі й стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях, забезпечення їх здійснення у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією Російської Федерації проти України”.

Яку повідомив народний депутат Тарас Мельничук отримати статус учасника бойових дій можуть добровольці, які з 24.02. до 25.03.2022 “брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з воєнною агресією РФ проти України, перебуваючи безпосередньо в районах і в період здійснення зазначених заходів”.

Нагадаємо, що учасники бойових дій мають право на різноманітні пільги від держави, зокрема на оплату комунальних послуг, отримання житла тощо.

Джерело.