facebook

Пенсіонери та ВПО, які є клієнтами Ощадбанку, можуть залишитися без виплат

Ощадбанк оголосив про відновлення з 1 вересня процедури фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної допомоги, що належать до внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про це повідомляється на сайті банку.

“У зв’язку з закінченням карантину, пов’язаного з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, з 1.09.2023 Ощадбанк поновлює проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної (адресної) допомоги з числа внутрішньо переміщених осіб” – йдеться в повідомленні.

Фізична ідентифікація відбувається в три етапи:

– Особисте звернення пенсіонера або одержувача соціальної допомоги до будь-якого відділення Ощадбанку. При собі слід мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та основну платіжну картку або основне електронне пенсійне посвідчення (ЕПП).

– Пред’явлення працівнику Ощадбанку одночасно основної платіжної картки або основного ЕПП та паспорта або іншого документа, що посвідчує особу.

– Проведення пенсіонером або одержувачем соціальної допомоги операції отримання готівки або перегляду залишку коштів на рахунку через касовий POS-термінал (тобто виконання операції, яка передбачає введення особою ПІН-коду) або встановлення/зміни ПІН-коду з використанням основної платіжної картки або основного ЕПП.

За відсутності проходження фізичної ідентифікації одержувачами пенсій або соціальних виплат з числа внутрішньо переміщених осіб Ощадбанк зупинятиме видаткові операції за картковим рахунком

Джерело.