facebook

Польських прикордонників паспорт українця: чоловіка не випустили з країни

Громадянин України намагався повернутися на Батьківщину з паспортом, у якому не було внутрішніх сторінок. Польські прикордонники не випустили його з країни.

Інцидент стався 6 липня на території пункту пропуску у Медиці. Українець, який прямував автобусом додому, показав польським прикордонникам майже порожній паспорт. Його не випустили. “Він не зміг перетнути кордон із таким документом”, – повідомив у п’ятницю, 7 липня, речник Бещадського відділу прикордонної служби лейтенант Пьотр Закелярж.

Українець хотів ввести в оману польських прикордонників. У нього не вийшло
Ситуація стала несподіванкою для польських прикордонників, пише eska.pl.

“53-річний громадянин України здивував прикордонників, коли пред’явив паспорт, у якому відсутні всі сторінки для перевірки. Була лише обкладинка та сторінка персоналізації. Крім того, силовики помітили, що термін дії українського документа закінчився 5 років тому”, — повідомив речник BiOSG.

Він додав, що офіцери пояснили іноземцю, що паспорт, який складається лише з обкладинки та сторінки персоналізації, не дає йому права на перетин кордону.

Документ вилучили, а іноземця направили до відповідної дипломатичної установи для отримання нового документа.

Ситуація на кордоні з Польщею 9 липня
За даними Держприкордонслужби, впродовж доби 8 липня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 108 тисяч осіб та 21 тисяча транспортних засобів.

“З України минулої доби виїхали 54 тисячі осіб. 33 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови. До України за минулу добу прослідували 54 тисячі осіб, 50 тисяч з них – громадяни України”, — повідомили у ДПСУ.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 14 осіб – 2 з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще 12 були затримані поза визначеними пунктами перетину.

Також повідомляється, що на виїзд з країни не пропущено 6 чоловіків, “оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їхніх документів, які надають право на перетин кордону особам призовного віку”. У діях чоловіків наявні ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Джерело.