facebook

Пенсіонерам розповіли, до чого готуватись

“Ощадбанк” повертає обов’язкове проходження фізичної ідентифікації пенсіонерів та отримувачів соцдопомоги з-поміж ВПО. Про це йдеться в офіційному повідомленні фінустанови.

Зокрема, з 1 вересня для отримання виплат внутрішньо переміщеним особам необхідно особисто звертатися до відділень банку, щоб пройти процедуру проходження фізичної ідентифікації клієнта. Така вимога існувала і раніше, але через карантинні обмеження, пов’язані з COVID-19, вона була тимчасово скасована.

Ощадбанк попереджає, що зупинятиме видаткові операції за картковим рахунком, якщо одержувач не пройде фізичної ідентифікації.

Також банк опублікував поетапну інструкцію щодо проведення ідентифікації. Насамперед, пенсіонер чи одержувач соціальної допомоги має особисто звернутися до будь-якого відділення фінустанови.

При собі слід мати паспорт або інший документ, що засвідчує особу, та основну платіжну картку чи основне ЕПП (електронне пенсійне посвідчення).

Після пред’явлення вищевказаних документів працівникові банку разом з основною платіжною карткою клієнт повинен здійснити операцію з отримання готівки або перегляду залишку коштів на рахунку через касовий POS-термінал (тобто виконання операції, яка передбачає введення особою ПІН-коду) або встановлення/зміни ПІН-коду з використанням основної платіжної картки або основного ЕПП.

Джерело.