facebook

Українцям повідомили, хто із пенсіонерів може отримати мінімальну пенсію у розмірі 4186 грн.


Багато українських пенсіонерів з нетерпінням чекають на перерахунок своїх виплат, щоб їхні пенсії хоч якось збільшилися. Поки деякі одержують пенсії у розмірі трьох тисяч, інші одержують майже 100 тисяч гривень на місяць. Хто ж із українців може отримати пенсійні виплати, мінімальний розмір яких становить 4186 гривень, розповідає портал “На пенсії”.

Пенсійні виплати у зв’язку із втратою годувальника військовослужбовця призначають у розмірі від 30 до 70 відсотків заробітку. Наприклад, одна жінка звернулася до ПФУ із запитанням. Вона повідомила, що її чоловік, колишній військовий пенсіонер, помер, і тепер вона цікавиться, на яку пенсію вона може розраховувати.

У Пенсійному фонді зазначили, що згідно з чинним законодавством «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» передбачено призначення пенсійних виплат у зв’язку із втратою годувальника у розмірі від 30 до 70% від заробітку, залежно від обставин загибелі чи смерті годувальника.

Зазначається, що на сьогодні мінімальний розмір пенсійних виплат у зв’язку із втратою годувальника за нормами закону не може бути меншим від двох визначених законів розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. На сьогодні це 4168 гривень.

Джерело.