facebook

У Зеленського відповіли, за яких умов можливі перемовини з РФ

Головною перешкодою, яка стоїть на шляху перемовин України з РФ є перебування при владі диктатора Володимира Путіна.

Будь-який переговорний процес із оточенням російського президента Володимира Путіна буде спрямований лише на те, щоб зберегти главу Кремля та його оточення.

Про це сказав радник Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю «Медуза».

Подоляк переконаний, що Росія піде на переговори лише за умови, якщо відчує реальну загрозу.

“Переговори не призведуть до фундаментального закінчення війни на справедливих умовах. Ця війна — не маленький конфлікт, де можна трохи захопити територію, потім сісти, поговорити і на 20 років цю захоплену територію залишити однією зі сторін. Ні, це світова війна екзистенційної природи. Хтось має програти і пройти трансформацію”, – розповідає радник Офісу президента.

Подоляк прогнозує, якщо Україна програє війну – української державності не буде, це буде маріонеткова примітивна держава з поступовим розмиттям етнічної айдентики. А в Росії так і залишаться шовіністичні, експансіоністські, реваншистські настрої. І РФ постійно генеруватиме додаткові ризики для інших країн.

“Розвиток Росії піде шляхом максимальної ескалації, вона тиснутиме не лише на Україну, а й на Європу в цілому. Для чого це нам усім? Якщо ми справді говоримо про фінал війни, я не бачу жодного сценарію, де Росія має зберегтися — у тому політичному вигляді, в якому вона сьогодні існує”, – додає Подоляк.

Він акцентує, що поки російський президент Володимир Путін залишається при владі перемовини неможливі.

“Росія обнулила міжнародне право, сказавши, що не хоче його дотримуватися. І виявилося, що міжнародне співтовариство не має важелів впливу. Виходить, якщо цей режим залишиться, у нас з вами немає правил, в рамках яких можна вирішувати спірні питання”,- зазначає Подоляк.

Крім того, радник Офісу президента наголошує, що спроба домовитися із Путіним може призвести заохочення планів РФ щодо подальшої ескалації.

Джерело.