facebook

Частина пенсіонерів не отримає доплати у липні: кому не пощастило

У держбюджеті не вистачає коштів для додаткових виплат деяким пенсіонерам.

У липні частина українських пенсіонерів залишиться без доплат через рішення влади. Пов’язано це з нестачею коштів у державному бюджеті. Про це повідомляє “24 канал”.

Пенсійний фонд припиняє виплату доплат пенсіонерам, які не працюють та проживають на території радіоактивного забруднення.

Наголошується, що нерідко українці з інших регіонів після досягнення пенсійного віку переїжджають жити на території радіаційного забруднення. Таким чином вони отримують право на виплату цієї надбавки до пенсії, чим активно користуються.

Уряд ухвалив рішення скасувати виплати цієї категорії громадян, оскільки у державному бюджеті не вистачає коштів на покриття цих потреб. Раніше пенсіонери, які проживають на території радіоактивного забруднення, отримували солідні доплати у розмірі від 1 до 3 мінімальних зарплат. Зазначається, що у період зупинення цієї норми сформувалася заборгованість.

Слід зазначити, що решті категорій пенсіонерів ПФУ намагається здійснювати виплати пенсій та всіх доплат своєчасно, незважаючи на непросту економічну ситуацію в країні.

Джерело.