facebook

Українським біженцям у Польщі загрожує нова епідемія: в країні вже зареєстровано понад сотню тисяч хворих

Не встигла Європа опам’ятатися після ковіду, як у Польщі спалахнула нова епідемія. Причому біженці в Польщі також ризикують захворіти. Йдеться про вітряну віспу або вітрянку, як її частіше називають. Як зауважують, у дорослих перебіг цієї недуги значно важчий, ніж у дітей.

Українським біженцям у Польщі загрожує нова епідемія: в країні вже зареєстровано понад сотню тисяч хворих – today.ua Про поширення епідемії вітрянки повідомили в Національному інституті громадського здоров’я.

Зокрема, в його звіті йдеться, що таких масштабів і таких темпів поширення цієї недуги не було в країні вже 9 років. Востаннє подібну ситуацію фіксували в Польщі ще у 2014 році. Тоді упродовж року перехворіло на вітрянку понад 220 тисяч поляків.

Причому за перше півріччя 2014 року хвороба охопила 148 тисяч осіб. Цьогоріч може повторитися щось подібне, попереджають медики. Так, від початку року до 15 червня в країні було зареєстровано 132 486 випадків захворювання на вітряну віспу.

Це ненабагато менше, ні у “рекордному” 2014. Тим більше, що медики попереджають: пік захворюваності ще не пройдений. Зазвичай він припадає на осінь. Та вже зараз простежується тенденція: цьогоріч хворих набагато більше, ніж у минулому році. Так, торік на цю пору було зареєстровано на 36 тисяч хворих менше, а в 2021 за весь рік перехворіли на вітрянку лише 57 тисяч поляків. Тоді як цьогоріч лише за останній місяць до статистики захворювань додалося 27 тисяч нових випадків.

Крім того, медики попереджають, що зазвичай діти набагато легше переносять це захворювання, ніж дорослі. У дорослих спостерігається дуже важкий перебіг хвороби із високою температурою та ускладненнями.

Джерело.