facebook

У Чернігові співробітники військкоматів перевіряють чоловіків по-новому


Співробітники ТЦК продовжують вручати повістки військовозобов’язаним віком від 18 до 60 років, і тепер роблять це по-новому. Зокрема, у Чернігові військкоми проводять щоденні патрулювання із нагрудними камерами.

Процес вручення повісток фіксують на камери для запобігання конфліктним ситуаціям. Співробітники ТЦК перевіряють можливих призовників, зокрема, запитують, чи стоять на військовому обліку, чи є листи бронювання або відстрочки.

У Чернігівському ТЦК зазначили: “З’ясовуємо нюанси та виписуємо облікову повістку”.

Раніше ми писали, що ухваленим Верховною Радою законом про доплати військовослужбовцям було розширено перелік осіб, які підлягають мобілізації.

Відповідно до таблиці поправок до другого читання, після набрання законом чинності мобілізації підлягатимуть особи, у яких дружина (чоловік), батьки або батьки дружини (чоловіка) є особами з інвалідністю I або II групи, за умови, якщо у них є інші працездатні особи, зобов’язані згідно із законом їх утримувати.

Тепер звільнятися від мобілізації військовозобов’язані будуть лише в тому випадку, якщо їхній родич-інвалід не має інших близьких, які можуть здійснювати за ними нагляд за законом.

Джерело.