facebook

Водіям слід пам’ятати про покарання за недотримання правил дорожнього руху

До підвищення цін на комунальні послуги та вартості товарів у супермаркетах, деякі українці можуть влетити ще й на штрафи.

Це стосується водіїв і краще знати деякі нюанси, щоби потім не латати дірки в сімейному бюджеті. Так, хочемо нагадати нашим читачам, які є водіями автомобілів, за що може загрожувати штраф до 8,5 тисячі гривень.


Про це повідомляє портал«Автотема».

Так, водіям заборонено розпочинати рух, якщо хтось із пасажирів відмовляється пристебнутись ременем безпеки. Наприклад, якщо чотири пасажири не пристебнуті ременями безпеки, водія може бути оштрафовано на 2400 гривень.

При цьому є певні обставини, коли це дозволено. Наприклад, коли пасажир має інвалідність, яка дозволяє йому пристібатися ременем безпеки. У цьому випадку водій не зобов’язаний виконувати це правило.

Також можуть бути звільнені від пристібання ременів безпеки та пасажири в експлуатованих транспортних засобах.

Слід зазначити, що під час перевезення дітей, зростання яких менше 145 см, обов’язковим є використання спеціального автокрісла. Відсутність такого може призвести до складання окремого протоколу.

Крім того, водіям слід пам’ятати про покарання за недотримання правил дорожнього руху. Зокрема, перше порушення спричиняє штраф у розмірі 510 гривень, а у разі ДТП штрафи становлять від 2400 до 8500 гривень.

Джерело.