facebook

Прогнози змушують песимістично налаштованих українців постійно коригувати свої плани. Хоча чимало людей постійно в очікування різкого стрибка долара, однак експерти говорять про інше.

Як інформує “УНІАН”, курс долара в Україні до кінця літа 2023 року буде стабільним і у тих межах, які є зараз, прогнозує економіст і член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

“У будь-якому випадку потрібно розуміти, що Нацбанк досяг тієї мети, до якої прагнув. Маю на увазі, що є офіційний курс і готівковий курс, який зараз дуже близький до 36,6 гривні. Я думаю, що ми з вами будемо бачити надалі підтримку цього курсу. Особливо якщо врахувати те, що НБУ зміг наростити валютні резерви”, – зазначив він.

Експерт упевнений, що Україна надалі отримуватиме кошти від партнерів. Він нагадав, що це було оприлюднено на конференції з відновлення країни в Лондоні 21 червня.

“Ми будемо продовжувати отримувати допомогу від партнерів, незважаючи на будь-які проблеми. Тому я думаю, що несподіваного курсу у нас не буде”, – додав він.

Джерело.