facebook

Пільги для дітей учасників бойових дій: соціальна стипендія, відпочинок, харчування

Для дітей військовослужбовців, які мають статус УБД, державними органами розроблено систему пільг.

Згідно з цим рішенням, дітям військовослужбовців надаються пільги на оздоровлення та навчання, а також на багато інших послуг, які будуть оплачені з державного бюджету.

Види допомоги, які доступні дітям УБД
З державного або місцевого бюджету компенсуватимуть вартість навчання (частково або повністю), а також надаватимуть такі послуги:

Видача пільгових кредитів на здобуття освіти;
Забезпечення безкоштовними підручниками;
Безоплатний доступ до різних баз даних, зокрема, і державних;
Безкоштовний доступ до інтернету;
Видача соціальних стипендій;
Безкоштовне харчування (для дітей, чиї батьки потрапили в полон, вважаються зниклими безвісти або загинули);
Пільгове харчування для дітей, чиї батьки наразі беруть участь у військових діях, брали участь раніше або мають посвідчення УБД, надається з місцевого бюджету.
Для отримання пільг потрібно звернутися до керівника навчального закладу з відповідною заявою, в якій буде вказано, на яку саме пільгу претендує заявник.

Діти УБД мають право першочергово бути прийнятими до дошкільних, загальноосвітніх та оздоровчих закладів. Не більше одного разу на рік вони також можуть отримати безкоштовну путівку на оздоровлення коштом держбюджету.

Соціальна стипендія
Діти УБД, які здобувають освіту і не мають академічних заборгованостей та незадовільних результатів навчання, мають право на соціальну стипендію.

Діти батьків, які загинули, пропали безвісти або потрапили в полон, мають право на стипендію в розмірі 4026 гривень на місяць. Стипендія нараховується дітям, вік яких 18-23 роки.

Джерело.