facebook

путін може не пробачити пригожину озброєний бунт


Ватажок чвк “вагнера” ​​євгеній пригожин після конфлікту з міноборони росії зі своїми найманцями влаштував на росії збройний протест. Але так само як швидко він почався, так і раптово закінчився. Проте, експерти вважають, що навряд чи такий вчинок пригожину путін пробачить і прогнозують голові чвк “Вагнер” долю, якій не позаздриш, пише cnn.com.

У багатьох все ще є питання, що ж відбувалося на росії та чому пригожин раптово, майже діставшись Москви розгорнув своїх найманців, а сам нібито вирушив до Білорусі.

На думку західних експертів, зазвичай такі повстання так просто не зникають без наслідків у майбутньому.

Вказується, що путін має впоратися з найсерйознішим викликом, з яким він стикався з початку свого правління з 2000 року.

Виявилося, що пригожин вів переговори з самопроголошеним президентом білорусі олександром лукашенком, їм вдалося домовитися і за підсумком саме туди із ростова пригожин виїхав у суботу, 24 червня.

За офіційною інформацією, з пригожина знімають кримінальну справу за те, що він не продовжує наступ на москву. За підтримку пригожина найманцям, які наробили галасу на росії, нічого не буде.

При цьому, найманці пвк “вагнер” підпишуть контракти з міноборони росії. Це при тому, що коли було видано такий указ міноборони рф, пригожин публічно заявляв, що цього не буде.

При цьому в представництві кремля не дали інформацію, чи справді пригожин вирушив із ростова до Білорусі.

Експерти вважають, що у пригожина все одно залишитися живими зараз мало шансів, оскільки путін не прощає зради.

Експерт у справах Росії Джилл Догерті тому не виключає, що пригожина можуть вбити в Білорусі. Вона додала, що поки у ватажка чвк “вагнера” ​​є підтримка, він становить загрозу, де б не знаходився. Але для Москви усунути його буде серйозною дилемою.

Декілька експертів вважають, що хоча путіну і вдалося в короткі терміни вирішити проблему з пригожіним і не допустити, щоб він дійшов до Москви, але в очах світу і свого народу він мав слабкий вигляд.

Джерело.