facebook

В Україні запускають новий вид заробітку: скільки платитимуть за допомогу ветерану

З липня у декількох областях почне роботу інститут.

У Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях з 1 липня стартує робота інституту помічника ветерана.

Гендиректорка Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Міністерства ветеранів України Світлана Березіна розповіла, яку функцію будуть виконувати фахівці нової професії. Міністерство ветеранів України розробило та запускає експериментальний проєкт — інститут помічника ветерана.

Завдання менторів – забезпечити перехід українців від військової служби до цивільного життя. Пропонована зарплата 16 тисяч грн.

“Майбутніх помічників ветерана готуватимуть в центрах ветеранського розвитку на базі установ вищої освіти в тих чотирьох областях, де запускається пілотний проєкт. Програма навчання розроблялася їх викладачами. Підготовка займе приблизно три тижні”,
— розповідає Світлана Березіна.

Вже наприкінці липня відбудеться спеціальний тренінг для помічників ветеранів за підтримки міжнародної програми ООН, щоб вони змогли отримати більш практичні знання.

Головними завданнями помічників ветеранів є:

консультування,
організаційна робота,
представлення інтересів воїнів, що повернулись,
безпосередньо психологічна допомога.

За словами Березіної, на сьогодні налічується близько 129 різноманітних пільг для українців, які повернулися з фронту, і помічники володітимуть інформацією по всіх із них і матимуть на руках алгоритм-маршрут, що необхідно кожному з ветеранів.

Джерело.