facebook

Доведеться кидати палити: МОЗ підготувало новий законопроект

В ефірі національного телемарафону заст. міністра охорони здоров’я Ігор Кузін розповів, що цього тижня було зареєстровано законопроєкт, який визначає вимоги до оформлення сигаретних пачок.

Якщо нововведення набуде чинності, то звичне пакування змінять – на нього нанесуть малюнок із візуалізацією наслідків куріння. За словами Ігоря Кузіна, неприємна картинка має на 20-30% знизити бажання курців діставати сигарету з пачки.

Кузін зазначив, що в МОЗ збираються вжити всіх заходів для того, щоб зробити куріння максимально некомфортним і неприємним. Саме для цього до попереджувальних написів про шкоду для здоров’я додадуть картинки, наочність яких багатьох змусить серйозно замислитися про те, чи варто продовжувати курити.

Потрібно зазначити, що в разі ухвалення законопроєкт ухвалить Верховна Рада і він стане законом, то пачки з візуалізацією наслідків куріння з’являться на прилавках уже з 11 січня 2024 року.

Ігор Кузін також розповів, що практика використання подібних зображень в інших країнах сприяла значному зниженню кількості людей, які палять. У МОЗ також планують вимагати від виробників розміщувати на сигаретних пачках інформацію про те, куди слід звертатися, якщо людина хоче кинути згубну звичку.

Джерело.