facebook

Простий і перевірений метод, як заснути за 2 хвилини, полягає в тому, що потрібно розслабити м’язи обличчя і глибоко вдихнути. Такий спосіб випробували і використовують в армії США, тому він і отримав назву “військовий метод”.

Відповідне відео опублікувала лікарка Джесс на особистій сторінці в Instagram. “Військовий метод – це варіант прогресивної м’язової релаксації, простий спосіб, який було створено при лікуванні сну та тривожності, і його відносно легко спробувати”, – написала вона (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Вона зазначила, щоб домогтися розслаблення м’язів, потрібно зробити глибокий вдих протягом 4-10 секунд і злегка напружити м’язи обличчя, язика, щелепи та м’язи навколо очей.

Після цього необхідно знову зробити глибокий вдих, але вже різко розслабити перераховані вище м’язи.

Потім потрібно опустити плечі, щоб зняти напругу і розташувати руки вздовж тіла з обох боків. Знову провести дихальну техніку, щоб розслабити груди, стегна та ноги.

Вона зазначила, що ця техніка справді дієва, проте вона може вимагати певної практики. Протягом кількох місяців, роблячи ці вправи, у 96% людей спосіб працює.

Вона додала, що “військовий метод” заснути працює скрізь, де б людина не перебувала. Після його виконання і сну, організм почувається відпочилим та енергійним.

Зазначимо, що таку техніку опублікували на YouTube-каналі “Be Inspired”, відео якої набрало понад 60 тисяч лайків, майже 2,7 млн переглядів та понад 4 тисячі коментарів.

“Я служив в армії 7 років, і єдиною технікою, якій мене вчили, було виснаження”, “Дієвий метод, дякую”, “Ця техніка навіяла спогади, коли сержанти проводили нам таку медитацію, щоб ми спокійно спали”, “Один із способів, що мені дуже підходить, – зворотний відлік від 1000”, “Роблю цю медитацію постійно, щоб заснути”, “Засинаю все життя так”, – пишуть люди.

Джерело.