facebook

У чоловіків є 10 днів, щоб з’явитися до ТЦК та СП і не бути покараним згідно із законом


Голова Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) міста Івано-Франківська, Роман Плітус, у вівторок, 13 червня, видав наказ під назвою “Про проведення загальної мобілізації”.

Цей документ наголошує на обов’язковості явки військовозобов’язаних осіб до міської ТЦК протягом 10 днів. Місцеве видання “Західний кур’єр” розповів про цей захід.

У цьому наказі йдеться про мобілізацію людських і навіть транспортних ресурсів і, звичайно, про заборону військовозобов’язаним особам змінювати місце проживання без дозволу начальника ТЦК.

Відповідно до цього наказу, органи державної влади, виконавчі комітети, що належать до сільської місцевості, а також територіальні громади, підприємства, установи, організації, навчальні заклади та житлово-експлуатаційні організації мають своєчасно повідомити військовозобов’язаних та резервістів, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Крім цього, забезпечити їхню явку до Івано-Франківського міського ТЦК.

Нагадаємо, що у разі ухилення від призову на військову службу під час загальної мобілізації громадяни, які відмовляються від явки на виклик у ТЦК та СП, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність. Керівники підприємств, установ та організацій також несуть відповідальність.

За порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію відповідно до чинного законодавства.

Джерело.