facebook

Прогноз погоди в Україні на середу, 7 червня 2023 року


В Україні продовжуватиме панувати тепла погода, але в низці областей України не обійдеться без опадів. Синоптик Наталка Діденко у Facebook поділилася прогнозом.

У середу, 7 червня, найспекотніша погода очікується у Херсонській області, на півдні Одеської області, а також у західній частині Криму, у Черкаській, Чернігівській та Київській областях. У цих регіонах протягом дня повітря прогріється до позначок +25…+27.

При цьому у західних областях України буде, навпаки, свіжіше – від +18 до +23. В решті регіонів, які не згадувалися, варто очікувати у районі +20…+24.

Синоптик прогнозує опади у вигляді дощів із грозами у західних областях. Вдень мінлива погода очікується над північними областями та у Вінницькій області, де можливі дощі з грозами.

При цьому південь, схід України та більша частина центральних регіонів опиняться в сухій повітряній масі. Вітер очікується південно-східного напрямку, а на сході – північно-східного. Швидкість вітру прогнозується невеликою чи помірною.

У Києві в середу, 7 червня, синоптик прогнозує локальні дощі, місцями можливі грози. При цьому буде досить спекотно – не менше +25 і максимально до +27.

Діденко поділилася, що найближчими вихідними проходитимуть атмосферні фронти, у зв’язку з чим дощів побільшає.

Поки ж оцінює синоптик, температура повітря в країні утримується цілком комфортна. Але при цьому спостерігаються невеликі коливання, але немає серйозної спеки, ні сильного похолодання.

Що стосується опадів, то синоптик поділилася, що їхня кількість завжди когось та не влаштовує: одним – мало, а іншим – багато. Але за точним прогнозом, кому ж потрібна парасолька, синоптик радить стежити за актуальними прогнозами.

Джерело.