facebook

Прогноз погоди в Україні на четвер, 1 червня


Літо в Україні починається із теплої погоди. Але при цьому не обійдеться без опадів. Вони не будуть по всій країні, а лише у низці регіонів. Синоптик Наталка Діденко у Facebook поділилася прогнозом.

У більшості областей України першого дня червня протягом дня повітря прогріється в межах +22…+27. Тому буде дуже комфортно. Поки що немає сильної спеки, але при цьому і не прохолодно.

Синоптик додала, що переважатиме сонячна погода, будуть білі хмари у небі, підвищений атмосферний тиск.

Окремі дощі з грозами можливі лише у Карпатах, місцями у Запорізькій та Донецькій областях. Уточнюється, що опади пройдуть у місцях, що ближче до Азовського моря.

У Києві четвер, 1 червня порадує городян теплим та комфортним повітрям, температура становитиме в районі +25…+26. Опадів Діденко не прогнозує цього дня.

А ось уже з п’ятниці, 2 червня, починаючи із західних областей, поступово Україну почне накривати атмосферний фронт.

Зрештою, зазначає синоптик, він принесе до України ті дощі з грозами, які притаманні травню.

Така суха і тепла погода загрожує тим, що можливі пожежі. Особливо синоптики Укргідрометцентру оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки з 1 по 3 червня у більшості західних областей, окрім Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Також у списку синоптиків на 1 червня підвищено пожежну небезпеку у всіх північних областях України, у центральних регіонах лише Вінницька область, а у південних – Херсонська область.

Згодом до 3 червня, з південних областей пожежна небезпека загрожуватиме Одеській та Миколаївській областям.

Джерело.