facebook

Загрозливі години ракетних ударів по Україні: Жданов пояснив, коли може атакувати РФ

Російська армія завдає ударів у нічний або передранковий час.

Дуже важко сказати, за яким алгоритмом Росія визначає час атак по Києву та Україні загалом. Утім, можна судити з того, що РФ постійно намагається здійснювати їх ввечері або вночі. Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

На його думку, російська армія розраховує на втомленість українських розрахунків на системах протиракетної оборони. Тому завдає ударів у нічний або передранковий час, як минулої ночі. “Я так розумію, що вони розраховують на втомленість наших спостерігачів.

Дивіться: третя година ночі, людина фізично хоче спати, вона втомилася. Пильність цього оператора, вона може бути трошки пригнічена. Вони на це і сподіваються. Вдень усі бадьорі, всі дивляться на екран і пильнують, досягти успіху шансів дуже мало.

Тому вони застосовують переважно нічний або передранковий час”, — відповів ТСН.ua Жданов. Нічна атака РФ по Києву Нагадаємо, у ніч проти 16 травня Росія завдала комплексного удару по Києву. Ворог випустив 18 ракет та 9 БПЛА одночасно з трьох напрямків. Було застосовано “шахеди”, аеробалістичні ракети “Кинджал”, крилаті ракети “Калібр” і ракети наземного базування С-400, “Іскандер-М”. Усі повітряні цілі збила українська протиповітряна оборона.

Джерело.