facebook

Відновлення авіасполучення в Україні: гендиректор аеропорту “Бориспіль” зробив прогноз щодо відкриття повітряного простору

Міжнародні авіаперевізники вважають, що Україна має потенціал, та хочуть бути готовими до відновлення польотів, як тільки рівень безпеки це дозволятиме.

Таку думку висловив гендиректор Міжнародного аеропорту “Бориспіль” Олексій Дубревський за результатами Міжнародної авіаційної конференції RoutesEurope 2023.

Очільник аеропорту зазначив наступне:

Ми бачимо великий попит серед європейських авіаперевізників щодо польотів в Україну. По перше, це повернення українських біженців додому – основа лоукостового сегмента, вантажні перевезення, ріст попиту на чартерні рейси, в’їзний туризм через інтерес іноземців до України, можлива лібералізація ринку з Європейським Союзом та спільний авіаційний простір у майбутньому.

За словами Дубревського, інфраструктура аеропорту наразі у робочому стані. Персонал зберігається та постійно навчається, підтримується операційна здатність терміналів і аеродрому.

Крім того, керівник відмітив, що українська і європейська авіація мають разом долати чимало викликів:

Аби відновити авіасполучення Європи з Україною за відносно короткий термін, необхідне співробітництво, консолідована підтримка та спільні зусилля фахівців авіаційної галузі.

Джерело.