facebook

“Щодня бомблять, страшно за дітей”: на Чернігівщині все більше людей залишають домівки (відео)

Лише за тиждень з небезпечного прикордоння Чернігівщини евакуювалися майже пів сотні людей.

Поліція Чернігівщини показала щемливе відео евакуації родини з маленькими дітьми.

Як повідомила в коментарі для ТСН.ua речниця поліції Чернігівщини Наталія Слабеняк, йдеться про прикордонне село Буда-Вороб’ївська, яке потерпає від обстрілів ворога.

“Окупанти цілять по житлових будинках, об’єктах цивільної інфраструктури. На жаль, від початку цього року внаслідок російських атак є загиблі та поранені мирні місцеві мешканці. Одна дитина загинула та ще одна зазнала поранень. Поліція спільно з представниками місцевої влади проводить роз’яснювальну роботу з населенням та пропонує свою допомогу в евакуації до безпечніших громад”, – повідомляє поліція регіону.

Своє чергою опікун та дідусь 6-річної Кіри та 5-річного Давида, які були евакуйовані цього разу, розповів поліцейським наступне: “Наше село часто обстрілюють, бо кордон дуже близько. Були й “прильоти”. На нашій вулиці вибухи чутно так, що шибки у вікнах дрижать. Бомблять майже щодня, страшно за дітей. Днями до нас завітали поліцейські і запропонували вивезти нашу сім’ю до безпечного місця. Я й сам про це думав, але в нас немає власного транспорту. Евакуюватися з дітьми відразу ж погодився. Дуже дякую поліції за допомогу”.

За словами В’ячеслава, виїжджати з рідного села їм гірко й болісно, але безпека дітей, їхні життя та здоров’я важливіші. Тож родина свідомо пішла на цей крок.

“Дружина вже поїхала до Ічні – облаштовувати нове місце. Сьогодні нас із дітьми туди вивозять поліцейські. Після цього будемо перевозити все господарство – коня, кіз, овець. Обов’язково заберемо домашніх улюбленців: у нас четверо котів і собаки”, – цитують В’ячеслава поліцейські.

“Маленькі діти, яких евакуювали, сприйняли все це, мабуть, як пригоду. Вони пояснювали, що чують, як “бахає”. На дітей одягли спеціальні жилети, які здатні захистити в разі небезпеки”, – розповіла нам Наталія Слабеняк.

За даними керівника поліції Новгород-Сіверського району Ігоря Богдана, лише за тиждень з небезпечного прикордоння Чернігівщини евакуювалися майже 50 людей.

Джерело.