facebook

В Україні сім’ї з дітьми можуть отримати додаткові 14 тис. грн: на що можна витратити кошти

В Україні виплачуватимуть додаткові кошти родинам із дітьми, які проживають на територіях, які були в тимчасовій окупації, перебувають у зоні бойових дій, мешкають на кордоні з РФ, є малозабезпеченими та мають дітей, які належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю або дитина із багатодітної сім’ї. Ці сім’ї можуть отримувати доплати у сумі 14,165 тис. грн.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.
Відповідну постанову було прийнято 9 травня.

Зазначається, що за наявності в одного з батьків мобільного застосунку Дія їм автоматично надійде повідомлення про можливість отримання допомоги.

Використати виплату можна для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, які розташовані у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій або Тернопільській областях.

Дія проєкту розпочнеться з 1 червня. Оздоровлюватися за програмою зможуть діти 7-18 років.

Сім’ї можуть отримувати допомогу із таких областей:

Дніпропетровська;
Донецька;
Запорізька;
Луганська;
Миколаївська;
Сумська;
Харківська;
Херсонська;
Чернігівська;
Київська.

“Метою Міністерства є забезпечення підтримки найменш захищених верств населення. Автоматичне поширення проєкту на всіх дітей з даних категорій, прозора система виплат коштів на оздоровлення та відпочинок їх батькам, значне розширення кількості надавачів послуг з оздоровлення та ринкова конкуренція сприятимуть забезпеченню належної якості послуг і, відповідно, ефективному витрачанню державних коштів. У 2023 р. плануємо за рахунок Держбюджету забезпечити зазначеними послугами близько 25 тис. дітей”, – зазначила Перший заступник Міністра соціальної політики Дарина Марчак.

Джерело.