facebook

Російські найманці 1 грудня смертельно поранили українського захисника біля Новотроїцького. Внаслідок обстрілу окупантів загинув 22-річний Валерій Геровкін.

У бригаді повідомили сумну новину: напередодні у її лавах сталася важка втрата – окупанти вбили українського військового.

На Донбасі загинув Валерій Геровкін

Трагедія сталася ввечері на спостережному посту. Без сина залишилася мати Ганна і батько Євгеній.

Що відомо про загиблого захисника
Валерій Геровкін народився 21 липня 1999 року, був родом із Краматорська. Мав середню спеціальну освіту.
До лав Збройних сил України вступив у вересні 2020 року. У 93-ій окремій механізованій бригаді “Холодний Яр” піхотинець служив приблизно рік. Товариші називали його “Гера”.

Він був завжди на позитиві. З ним завжди було легко знайти спільну мову. Ми могли просто зібратися, посидіти за столом, попити разом чаю, погратися в ігри на телефоні,
– розповів побратим із позивним “Матрос”.

Боєць – одноліток Валерія, і коли його друг загинув, саме “Матрос” був поруч. Він намагався врятувати воїна, однак його смерть настала майже миттєво.

Товариші розповіли, що загиблий захисник мріяв іти в армію давно, але хотів закінчити навчання. У нього була кохана дівчина. “Валерій був працьовитим та розумним хлопцем. Завжди приходив на допомогу своїм побратимам. Займався спортом – підіймав гирі.

Це була його перша ротація в ООС.

 

 

Джерело.