facebook

Чоловіку винесли вирок за відмову проходити військову службу


Українцям загрожує покарання за ухилення від мобілізації. Це вже активно практикується. З початку повномасштабної війни засудили декілька сотень військовозобов’язаних із різних регіонів.


Стало відомо про ще один випадок, коли чоловік поніс покарання за ухилення. Це сталося із мешканцем містечка Миколаїв Львівської області. Він отримав повістку, але після проходження військово-лікарської комісії не з’явився до військової частини для подальшої служби.

Про це пише Zaxid.net, посилаючись на вирок суду. Чоловіку на ім’я Дмитра Ш. у покарання за відмову проходити військову службу призначили два роки випробувального терміну. Це сталося восени минулого року.

Уточнюється, що після вручення та підписання повістки він пройшов військово-лікарську комісію, де його визнали придатним до мобілізації. Чоловік знову отримав повістку про виклик на 10 листопада у військкомат, звідки його мали відправити у військову частину для проходження служби, але він не з’явився у призначений час та місце.


Дмитро визнав свою провину і розкаявся. Спочатку суд призначив йому 4 роки ув’язнення, але потім термін скоротили до випробувального на 2 роки. Рішення можна оскаржити до апеляційного суду.

Джерело.