facebook

“Дітей навчатимуть виживати”: у всіх школах України з’являться спеціалізовані класи

В Україні створюють спеціальні класи, де дітей навчають виживати. Такі кабінети почали відкривати з початку навчального року. Очікується, що невдовзі вони з’являться по всій країні.

Як інформує “biz.today.ua”, класи, в яких дітей навчають основам цивільного захисту вже працюють у 21 регіоні та Києві. До шкіл приходять поліцейські, рятувальники, медики та психологи. Навчання проводиться у форматі гри.

Наприклад, на Подолі у столиці школярі заходять до класу безпеки і їх одразу перевдягають у форму рятувальників. Дітей відвідують представники правоохоронних органів, ДСНС та медики. Навчання проводять як для молодших класів, так старших. Повідомляється, як правильно переходити дорогу, як виглядає справжній поліцейський.

У кабінеті для школярів зробили зону квартири, щоб наочно показати, як поводитися з небезпечними предметами — там встановлені чайник, праска, мікрохвильова піч. Рятувальник повідомляє, що саме вони найчастіше стають причиною займання.

Серед нових навичок у дітей – уміння використовувати вогнегасником. Дітям пояснюють, що спочатку потрібно витягнути чеку, тому взяти рукою та гасити знизу нагору. Після таких уроків деякі учні виявляють бажання стати рятівниками.

На уроках школярам розповідають про мінну безпеку. Також є практики від психолога ДСНС. Дітям роздають повітряні кулі, пропонує наповнити їх крупою та наділити її спеціальними властивостями – впевненістю, хоробрістю, щастям. Це важливо, тому що багатьом учням не вистачає того чи іншого ресурсу – і таким чином вони можуть допомогти.

У всіх школах України з’являться спеціалізовані класи, в яких дітей навчають виживати

Інноваційні класи є спільною ініціативою ДСНС, МВС та Міністерства освіти та науки. На старті другий етап.

“Це проект називається – фахівець із безпеки. Тобто, це людина, яка у школі конкретно відповідає за весь комплекс питань, пов’язаних з безпекою і фізичною, і психологічною, кібербезпекою тощо. Таких фахівців вже близько 80 підготували”, – зазначив освітній. омбудсмен Сергій Горбачов.

Джерело.