facebook

В Україні почала з’являтись нова розмітка на дорогах у вигляді жовтих сіток. Таку розмітку вже наносять у Києві та інших великих містах країни.

На дорогах України з'явилася жовта розмітка: що це означає

Для чого потрібна така розмітка, розповіли у сюжеті програми “ДжеДАІ” на каналі “2+2”. Нагадаємо, що з 1 листопада в Україні почали діяти нові Правила дорожнього руху.

Жовта розмітка на дорогах Солом'янського району Києва.

У Києві з'явилася нова дорожня розмітка

На столичних дорогах водіїв здивувала нова розмітка.

У розділі “Дорожня розмітка” є позначення одного з нововведень – пункт 1.10.3 (коробчаста розмітка жовтого кольору) – наноситься на проїжджу частину в зоні перехрестя для попередження про заборону в’їзду на перехрестя у разі виникнення затору (Постанова Кабміну №1091 от 29.09.2021).

Пункт 1.10.3 (коробчаста розмітка жовтого кольору) – наноситься на проїжджу частину в зоні перехрестя для попередження про заборону в'їзду на перехрестя у разі виникнення затору

Водії поки що не звикли до жовтої розмітки.

Нова розмітка тільки почала з’являтися на дорогах України, тому багато водіїв не знають її значення.

На думку ініціаторів появи такого типу розмітки, вона допоможе знизити аварійність на жвавих перехрестях та зменшити затори.

Жовта розмітка на дорогах Києва.

Згідно з новими правилами дорожнього руху, водіям категорично заборонено виїжджати на жовту сітку на перехрестях під час скупчення машин чи заторів.

Розмітка має допомогти у боротьбі з пробками.

Водіям не можна виїжджати на ділянку дороги з такою розміткою, якщо вони не встигли закінчити проїзд перехрестя до зміни кольору світлофора.

На думку експертів, працюватиме така розмітка лише в тому випадку, коли за порушення проїзду перехрестя, зокрема, виїзд на ділянку дороги, зазначену відповідно до пункту 1.10.3, штрафуватимуть.

Жовта розмітка має допомогти впоратися з пробками.

Крім того, має пройти час, поки водії розберуться з усіма нововведеннями, які набрали чинності у листопаді цього року.

Джерело.