facebook

За словами лікарів, хлопчику одразу провели успішну операцію, але при цьому статеві органи не чіпали, оскільки вони обоє функціонують. Через рідкість захворювання значно підвищується ризик смертності.


У Пакистані народилася незвичайна дитина. У хлопчика було одразу два пеніси, а також відсутній анус. Про це повідомляє видання Daily Star 29 квітня.

Ця подія приголомшила медиків, адже рідкісне аномальне захворювання трапляється раз на шість мільйонів немовлят. Хлопчику одразу ж провели спеціальну операцію та створили йому отвір для дефекації за допомогою колоноскопії.

При цьому лікарі згадують, що два статеві органи дитини були нормальної форми, функціонували, проте один з них був на один сантиметр довшим за інший. Цю частину тіла під час операції вирішили не чіпати, проте причини не назвали.

Через рідкість цього захворювання також значно підвищується ризик смертності і тому потрібне постійне спостереження лікарів.

“Найвища складність і смертність, пов’язані з дифалією, зумовлені супутніми аномаліями сечостатевої та шлунково-кишкової системи”, — йдеться у повідомленні.

До речі, операція для малюка закінчилася успішно і вже за два дні після відновлення його виписали з лікарні. У його батьків у сімейній історії ніколи не було уроджених дефектів.

За всю історію людства було зафіксовано майже 100 випадків дифалії.

“Хлопчик, який народився через 36 тижнів, є одним із останніх прикладів рідкісного стану, який залишив його з двома “добре сформованими фалосами”, — йдеться в повідомленні.

Джерело.