facebook

У перші дні великої війни українці багато жартували з того, як кремлівська пропаганда розповідає про “бойових голубів”, але зараз не до сміху, є реальна загроза

Насамперед йтиметься не про те, щоб когось налякати, а про те, що потрібно уважно ставитися до своєї особистої безпеки, а також тих, хто знаходиться поруч (якщо це мирна територія). Українські рятувальники, а точніше сапери з ДСНС, обнуружили вельми тривожну знахідку – міну в дзьобі біля ворони.

Такі протипіхотні міни “Пелюстка”, які ви можете побачити на картинці, можуть з’явитися в несподіваному місці в будь-який момент.

Як виявилося, їх можуть переносити у дзьобах ворони. Про це українців вирішили попередити рятувальники одного із управлінь ДСНС у Харківській області.

 


Небезпечні “сюрпризи” від ворон помітили жителі Ізюму. На одній із найзамінованіших територій Харківщини птиці переносять у дзьобах протипіхотні “Пелюстки”. Внаслідок цього міни можуть опинитися на територіях, які вже перевірили сапери ДСНС.

Також варто відзначити той факт, що всі знають, що зараз не особливо можна ходити різними полями, лісами і так далі – через загрозу підірватись на міні. Наприклад, на Одещині навіть курортний сезон не відкриватимуть, бо в морі теж небезпечно. Можна зайти… але витягнутий уже мертвою людиною, натрапивши на міну.

Джерело.