facebook

Польща завжди була привабливою для українських заробітчан. А з початком повномасштабної війни з Росією, багато хто і зовсім був просто змушений виїхати до друзів-поляків.


Більшість українців, які працюють у Польщі, отримують зарплати в діапазоні від 3 до 4 тисяч злотих. Майже 25% українців, які працюють у Польщі, одержують від 2.7 до 3 тисяч злотих. Докладніше про це інформує finance.ua.

Незважаючи на те, що зарплати українців у Польщі можуть змінюватись, вони значно вищі, ніж запропоновані ним у самій Україні. Мінімальна зарплата у Польщі становить понад 3000 злотих брутто, тоді як в Україні це близько 800 злотих. Таким чином, різниця між зарплатами в обох країнах більш ніж у 3,5 раза.

Згідно з опитуванням, 17% українців, які працюють у Польщі, заробляють понад 4-5 тисяч злотих, 8% отримують від 5 до 6 тисяч злотих, а 2% заробляють понад 6000 злотих.

Більшість українців, які працюють у Польщі, також отримують різні пільги, включаючи харчування, транспорт для роботи та проживання, особливо після початку повномасштабної війни з Росією – передбачаються й одноразові виплати, і дитячі посібники, і безкоштовне проживання з харчуванням, і різні європейські фонди та організації допомагають грошима Згідно з опитуванням, кожен третій працівник з України витрачає у Польщі від 200 до 500 злотих на місяць на необхідні витрати.

Крім того, багато українців, які працюють у Польщі, часто працюють понад 40 годин на тиждень, використовуючи вахтовий метод роботи. Це дозволяє їм заробляти ще більше грошей та покращувати свій бюджет. Проте, видання також зауважує, що 12% людей погоджуються працювати за зарплату, нижчу за мінімальний поріг у Польщі, що викликає занепокоєння.

Таким чином, робота в Польщі для українців є привабливою можливістю для покращення фінансового стану та отримання більшої кількості пільгових послуг, незважаючи на низку деяких ризиків.

Джерело.