facebook

Коли чекати на масовану ракетну атаку: українців попередили про удар

Росія не залишить спроб вбити якомога більше українців і пошкодити якнайбільше будівель, у тому числі критичної інфраструктури.

У ніч на п’ятницю, 21 квітня, Росія здійснила атаку по Україні, застосувавши іранські ударні безпілотники-камікадзе. Якогось успіху це не принесло, однак і саму атаку не можна вважати масованою. Вважається, що дрони разом із крилатими ракетами можуть завдати набагато більшої шкоди як мирним громадянам, так і інфраструктурі, і до такого змішаного удару йде активна підготовка.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на начальницю об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталію Гуменюк.

Гуменюк зазначила, що любов Володимира Путіна до сакральних дат може диктувати військовим умови наступної атаки.

Така довга пауза, яка витримується ворогом від крайнього масованого ракетного удару, може свідчити про підготовку до якогось значущого, за його мірками, повторення масованої ракетної атаки. Навряд чи у противника вистачить сил, коштів і часу на підготовку кількох таких ударів, але на один, напевно, що назбирають. Цілком імовірно, що такий удар ворог може присвятити якраз своїм сакральним датам, як він любить це робити з певним символізмом, тобто в районі 9 травня”, – сказала Гуменюк.

Але, на думку чиновниці, не варто готуватися до певних дат і зазнавати російської пропаганди. Масована атака може статися будь-якої миті.

“Треба розуміти, що підступність агресора досить потужна, тому він може, враховуючи наші очікування 9 травня, використовувати цей елемент атаки раніше. Відповідно, не варто міцно прив’язуватися до якоїсь дати. Треба усвідомлювати, що в морі є російські ракетоносії, які споряджені” і готові до використання, тому ракетний удар може бути у будь-який час, у тому числі й із залученням авіації та “шахедів”, – додала Гуменюк.

Джерело.