facebook

Дівчата двох і трьох років самі замкнулись у квартирі.

У Вінниці трирічна дівчинка випала з вікна квартири на шостому поверсі, де замкнулася разом із молодшою сестрою. Дитина перебуває в реанімації, а проти батьків відкрили кримінальну справу.

Подробиці інциденту, який стався 19 квітня, повідомила в коментарі ТСН.ua речниця поліції Вінниччини Заріна Маєвська.


Близько 15:00 до рятувальників зателефонував стурбований чоловік і повідомив, що його малолітні діти замкнулися в квартирі та не відповідають. Поки співробітники ДСНС намагалися аварійно відчинити двері до помешкання, старша дівчинка випала з вікна, спершись на москітну сітку.

Поки рятувальники відкривали двері, дитина випала з вікна / Фото: ГУ ДСНС України у Вінницькій області

Батьки пояснили правоохоронцям, що діти замкнулися зсередини, коли вони зносили речі з квартири на вулицю. Мама і тато перебували в шоковому стані.

Поліція внесла відомості до Єдиного реєстру за ч.1 ст. 166 ККУ — невиконання батьками своїх батьківських обов’язків. Санкція статті передбачає до восьми років обмеження волі або позбавлення волі на той самий строк. Після проведення процесуальних дій справа може бути перекваліфікована.


У поліції зазначили ТСН.ua, що сім’я благополучна та не перебуває на обліку в соціальних службах.

“За інформацією від лікарів, станом на 8:00 ранку, життю та здоров’ю дитини нічого не загрожує. Сьогодні буде вирішуватися питання щодо переводу її в загальну палату”, — додала речниця поліції Вінниччини Заріна Маєвська.

Джерело.