facebook

Заява члена комітету Верховної Ради з питань нацоборони Федора Веніславського про надсилання повісток через застосунок “Дію” викликала чимало питань в українців.

Очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров спростував заяву Веніславського про те, що у майбутньому повістки можуть з’явитись у додатку “Дії”.

Він написав у Telegram, що подібної послуги немає навіть у планах. Міністр закликав українців зберігати спокій, інформує УНІАН.

“Коли в інтернеті знову пишуть, що повістки будуть у “Дії”. Послуги немає ані в розробці, ані в планах. Зберігайте спокій, всім гарного дня”, – йдеться у повідомленні.
Раніше Федоров вже заявляв, що в Україні точно не будуть використовувати “Дію”, щоб відправляти повістки.

Керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік також наголошував, що політична позиція така, що “Дія” – це не сервіс роздачі повісток.

Попри це представник президента в Раді Федір Веніславський вже вкотре порушує це питання. Наприкінці березня він повідомляв, що у Верховній Раді розглядають можливість вручення повісток чоловікам за допомогою месенджерів, хоча проекту закону про розсилку повісток в месенджерах поки що немає.

Джерело.