facebook

Хто стоїть за стратою бійця ЗСУ і “зливом” моторошного відео: озвучені версії

Окупанти послідовно проводять інформаційно-психологічні операції проти України.

Жахлива страта українського полоненого російськими окупантами може бути справою рук “підрозділів, що виконують найбруднішу роботу”.

Спецслужби РФ не випадково саме зараз “злили” в Мережу відео, де військовослужбовцю відрізають голову – такий крок може мати одразу кілька пояснень.

Українська влада оголосила, що учасники і виконавці страти попередньо вже встановлені. Своєю чергою, експерти висувають свої версії, хто стоїть за даним воєнним злочином.

Екскерівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua висловив думку, що причетними до жахливого злочину можуть бути найманці ПВК “Вагнер” або чеченські загони “кадировців”.

“Ми говоримо про підрозділи, які виконують найбруднішу роботу, скоюють акти геноциду, вбивають людей, полонених, у такий бузувірський спосіб, щоб залякати наших військовослужбовців щодо можливості потрапити в полон. Це йде особливо серед “вагнерівців” і чеченців. Вони бузувірами були і залишаються. На тих напрямках, які вони намагаються захопити, вони показують, що можуть не тільки просуватися вперед, хоча й гинуть там масово, але й розправлятися з нашими військовослужбовцями”, – заявив Маломуж.

На думку ексрозвідника, страта українського військового може мати два пояснення:

“Демонструють свою жорстокість і для себе, свого психологічного настрою, залякування наших військовослужбовців. А з іншого боку – показати керівництву і “Вагнера”, і РФ, що вони надзвичайно віддані режиму, і готові виконувати завдання не тільки на полі бою, а й нищити українців – як військових, так і цивільних”.

Джерело.