facebook

Це прості, економічні і нешкідливі способи фарбування.

Великодні свята — час сімейних традицій, коли будинок наповнюється ароматом смачної випічки, а на столі завжди лежать гарно прикрашені яйця. Але якщо не хочете використовувати барвники з магазину, спробуйте додати трохи креативу до свого свята і поекспериментуйте з натуральними фарбами.

Яйця на Великдень можна пофарбувати і зовсім простими барвниками, які точно є у вас вдома. Але є кілька важливих моментів, які варто врахувати перед початком фарбування:

Відварені яйця необхідно добре вимити з содою або протерти оцтом. Так забарвлення буде рівномірним.
Важливо, щоб яйця залишалися цілими і під час варіння не луснули. Для цього кладіть їх у холодну воду, а не в киплячу, а самі яйця мають бути кімнатної температури.
Щоб яйця після забарвлення натуральними барвниками гарно блищали, їх можна трохи натерти рослинним маслом. Але робити це потрібно після того, як вони повністю висохнуть.
Що таке натуральні барвники
Це звичайні фрукти, овочі і спеції яскравих кольорів, а також листя та лушпиння рослин. Найкраще використовувати: лушпиння цибулі, буряк, червону капусту, шпинат, червоний перець, куркуму, відвар шипшини, зелений чай, каву, ягоди чорниці. Кожен з цих продуктів дасть свій колір яєць.


Як зробити натуральний барвник
Покладіть в воду рослину, якою хочете пофарбувати яйця, доведіть до кипіння і проваріть 30 хвилин. Вода стане яскравого кольору. Додайте 2 ложки столового оцту.

Як фарбувати яйця
Налийте гарячу пофарбовану воду до ємності, наприклад, банки, покладіть до неї яйця, закрийте кришкою. Залиште при кімнатній температурі вистигати, а після відправте до холодильника на ніч.

Вранці дістаньте яйця та перекладіть на паперовий рушник. Дайте їм повністю висохнути.

 

 

Джерело.