facebook

Нові, проте безуспішні методи

Ворог щоразу вдаються до нових методів та тактик для здійснення атак по території України. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

За його словами, спершу росія використовувала дрони «Shahed» вдень, потім і вночі, розуміючи, що у темний час доби мобільні вогневі групи не можуть так ефективно знищувати їх, як удень.

«Але ми не стоїмо на місці, і мобільні вогневі групи отримують від наших партнерів, від волонтерів сучасне обладнання, яке допомагає знищувати «Shahed» навіть у нічний час», – сказав Ігнат.

Також він додає, що Україна, як і РФ, модернізує озброєння, наприклад. крилаті авіаційні ракети.

«Нове озброєння набуває більшої перспективи застосування. Те саме стосується і крилатих авіаційних бомб, які ми теж застосовуємо – JDAM. Ми їх теж застосовуємо, щоправда, в нас їх не так багато, як хотілося б», – заявив Ігнат.

Попри це рф продовжує модернізувати фугасні авіаційні бомби задля того, щоб не входити до зони поразки української ППО.

Юрій Ігнат каже, що така ракета не залетить далі, ніж на 10-15 км, але і ця відстань прольоту може завдати шкоди українським військам та населенню у прифронтових зонах. Щоб їх збивати, потрібна далекобійна ППО та західні літаки.

Раніше спікер Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат прокоментував виробництво українських дронів.

 

Джерело.